„Állok Istenért, Egyházért, Hazáért, mert ezt a kötelességet rója rám a nagyvilágon legárvább népem történelmi szolgálata. Nemzetem szenvedése mellett a magam sorsa nem fontos. Nem vádolom vádlóimat. Ha a helyzetet időnként megvilágítani kényszerülök, az csak nemzetem feltörő fájdalma, kicsorduló könnye, megrázó igazsága. Imádkozom az igazság és szeretet világáért” - Mindszenty József

2016. május 8., vasárnap



A zarándokcsapat szerencsésen visszaérkezett Budapestre. Jónéhány defekten kívül senkivel nem történt semmi baj. Istennek legyen hála. A "hagyományos" csoportkép Esztergomba menet készült május 6-án, Pilisszentléleken, meghívott zarándok-társunkkal, Kovács Gergely vice-posztulátorral.





 

"Minden évben egyszer van. Budapest és Esztergom között. Ugyanolyan sebességben, egymáshoz igazodva halad a sok egyforma - sisakos-mellényes-biciklis - bogárka. Nem olyan ez, mint a tiszavirágzás? Kicsit olyan, de nem teljesen. Mert aki itt kihullik a sorból, azt "összeszedik", lelkileg-fizikailag támogatják, és a zarándoklat végén megerősödve feltámad. Kívánom, hogy mindenki legalább egyszer átélje ezt az érzést!" Szeretettel: M. D.

"Ezek a Mindszenty zarándoklatok egészen különleges élményt jelentenek mindnyájunknak. Lenyűgöző látvány, belém ivódó emlék, a jövő ígérete, ahogy ez a sok jólnevelt, de mégis vagabund kölyök teker fel a hegyre. Nem tudom, más körülmények között ilyen kitartásra sikerülne-e a saját gyerekeimet rávennem, nagy adománya az iskolának, hogy erre is tanítják őket. Kingának a hatodik keresztje került fel a lámpájára (ahol tartja őket), Julcsinak a negyedik." O. Zs.
__________________________________________

"Az esztergom-budapesti érsek külön üdvözölte a fiatalokat: az esztergomi Mindszenty-iskola diákjait, akik iskolájuk alapításának 25. évfordulóját is ünneplik idén; a budapesti Szent Gellért-iskola tanulóit, akik a Dunán kenuzva érkeztek; és a szintén budapesti Pannonia Sacra diákjait, akik immár 15. alkalommal zarándokoltak a Pilisen keresztül kerékpáron Esztergomba. Az iskolák tanulói szolgálatot is vállaltak a szentmisén"

"...a bazilikában a Pannonia Sacra iskola kerékpárral érkező zarándokai buzdítottak másokat is hasonló áldozatvállalásra. Tizenötödik kerékpáros zarándoklatukon már 360-an – az iskolások több mint fele – érkeztek két keréken Esztergomba, és első alkalommal harminc diák gyalogosan tette meg az út egy részét."
 

Forrás: Magyar Kurír

Nincsenek megjegyzések: